MESLEKTAŞIMIZ AV.VEDAT TÜRKMEN'E YAPILAN SALDIRI İLE İLGİLİ OLARAK BAŞKANLIĞIMIZCA YAPILAN AÇIKLAMA

MESLEKTAŞIMIZ AV.VEDAT TÜRKMEN' E YAPILAN SALDIRI İLE İLGİLİ BAŞKANLIĞIMIZCA YAPILAN AÇIKLAMA.

08.01.2013 günü meslektaşımız Av. Vedat Türkmen, bürosunda saldırıya uğramıştır.

Bir alacak yüzünden haciz yaptığı borçlusunun yakını tarafından bürosunda saldırıya uğrayan meslektaşımızın durumu şu an iyidir. Fail en kısa sürede yakalanmış ve tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarılmıştır. Fakat mahkeme ne yazık ki zanlıyı serbest bırakmıştır.

Avukatlar, görevlerini yasalardan aldıkları güçle yaparlar. Bir Avukat yaptığı işlemden dolayı müvekkiline karşı ve disiplin yönünden de meslek örgütüne karşı sorumludur. Avukatı hasım görerek ona saldırmak bir ilkelliktir. Bu tür saldırılar çözüm olmadığı gibi çok ağır bir suçtur. Avukatların amacı borçluyu mağdur etmek değil, kanundan gelen yetkiyi kullanarak işi çözüme kavuşturmaktır. Bu ve benzeri saldırılar avukatları görevlerini yapmaktan alıkoymayacaktır. Kendini bilmez insanların yaptığı bu tür saldırılar karşısında Avukatlar sessiz kalmayıp görevlerinin başında olacaklar, her türlü haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı mücadele etmeye devam edeceklerdir.

Görev başında Avukata karşı yapılan bir saldırının tıpkı görev başındaki hakim ve savcılara yapılan saldırı gibi işlem görmesi lazımdır. Bu nedenle zanlının serbest bırakılması üzücüdür.

Meslektaşımıza geçmiş olsun diyor, failin en kısa sürede yargı karşısına çıkarılarak gereken cezayı almasını temenni ediyoruz.

10.01.2013

2088 10 10 241