KAMUOYUNA DUYURU

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hakkında  ‘PKK terör örgütü değildir’ söylemi ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Sayın Baro Başkanı’ nın bu söylemine katılmamız mümkün değildir. Ancak bu soruşturmayla birlikte,  ifadesi için yapılacak tebligatı baro binasında beklediği sabit olan baro başkanının saklandığı ve tüm aramalara rağmen bulunamadığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılması kabul edilemez. Bu yakalama kararıyla birlikte Baro Başkanı Av. Tahir Elçi polis ve kameralar eşliğinde gözaltına alınmıştır. Seçim öncesi sergilenen bu siyasi şovun amacının Barolar ve avukatlar üzerinde topluma gözdağı verilmesi amacı taşıdığı çok nettir.  Öte yanda bu manada sözler sarfeden birtakım gazeteciler ve milletvekilleri hakkında hiçbir işlem yapılmamıştır. Türk Yargısının içinde bulunduğu çifte standartla aynı söylemde bulunanlar arasında ayrım yaparak siyasi kararlar almasını, siyaseti şekillendirmeye çalışmasını kabul etmiyoruz.

Kamuoyuna saygı ile sunulur. 21.10.2015