BASIN BİLDİRİSİ

ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞI’NDAN BASINA ve KAMUOYUNA

Medeniyetler beşiği Anadolu’da ölüm kol geziyor.

İnsanlığın doğduğu kadim topraklar, ne yazık ki insanların ve belki de insanlığın ölümüne tanıklık ediyor.

Acımız derin…

Kurulduğu günden/dünden beri, Reyhanlı, Niğde, Musul Konsolosluğu, Süleyman Şah Türbesi, Adana, Mersin, Diyarbakır ve en son Suruç’ta insanlarımızı katleden barbar katil sürüleri yine işbaşında. Barış(!) Sürecinde silah bıraktığı propagandası yapılan PKK’lı teröristler, daha dün Adıyaman’da cinayetlerine bir yenisini daha ekledi; Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ı şehit ettiler, ocağına ateş düşürdüler.

Yaşananları yakından izliyor ve gözlemliyoruz.

A.İ.H.M. kararlarına göre, Devletin en temel yükümlülüklerinden, varlık nedenlerinden biri, yurttaşlarının yaşam haklarını güvence altına almaktır.

Basiretsiz idareciler elinde ülkemizin bugün geldiği yer, kevgire dönmüş sınırlar, Ortadoğu ateşinin yaktığı Reyhanlı, Niğde, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Suruç’tur. Giren çıkanın belli olmadığı ülkemizde 30 yıldır görülmeyen hastalıklar hortlamıştır. Çocuklarımızın sağlığı, yarını tehdit altındadır.

Güncel ve günlük çıkarlar uğruna, şiddete ve teröre karşı çıkmayan, terör örgütleriyle dirsek teması kuran, sınırlarını koruyamayan; işlenen suçları, bağımsız ve tarafsız kişilerce yürütülen, kamunun denetimine açık, etkin bir soruşturmayla yargı önüne çıkaramayan bir anlayış ve yapının yarını yoktur!

İnsanlığa karşı işlenen suçların sorumluları yargılanmaktan asla kaçamazlar.

Siyaset ve savaş tüccarlarına karşı “Yurtta Barış; Dünyada Barış” diyor; katledilen yurttaşlarımıza ve şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

1922 10 10 226