ANTALYA BAROSU KAMUOYUNA DUYURU

BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye yeni bir hukuksuzluk dalgasıyla karşı karşıyadır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi ve Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesinin kararı ile bünyesinde televizyon kanalları, gazeteler ve radyolar bulunan Koza İpek grubuna kayyum atanarak el konulmuştur. Siyasal iktidara muhalif olan basın organları, el konulmak suretiyle ‘ yandaş ‘ hale getirilmektedir. Bu alınan karar, halkın haber alma özgürlüğüne karşı alınmıştır. Yargı organları gazete, televizyon, radyo yönetemez. Ciddi hiçbir yargısal denetime tabi tutulmayan bir tedbir kararıyla,  21 şirkete el konulması akıl tutulmasıdır. Sabah saatlerinde Kanal Türk ve Bugün Tv’nin yayınları durdurulmaya çalışılmıştır. Bu girişimi esefle kınıyoruz. Bugün gelinen noktada yurttaşların hukuki güvenliğinden, mülkiyet hakkından bahsetmek mümkün değildir. Hakimler bağımsız olmalı vicdanıyla karar vermelidir.

Kamuoyuna saygı ile sunulur. 28.10.2015