ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞI BASIN BÜLTENİ

BASIN BÜLTENİ

RAHATSISIZ..

Ülkemiz hemen hemen her gün doğa, insan ve kent cinayetlerine sahne olmaktadır. Reyhanlı katliamı, insanların özgür yaşam alanlarına müdahale niteliğindeki alkol satışına ve kullanımına getirilen yasaklar ve kısıtlamalar, “İstanbul’un çağdaş kentleşmesi ve kent ulaşımı için ölümcül sonuçlar doğuracak” üçüncü köprü tartışmaları derken birkaç gündür Taksim Gezi Parkı’nın yok edilmesine karşı halkın ve bazı vekillerinin gösterdiği demokratik tepkinin sabaha karşı baskınlar yapılarak, orantısız güç kullanılarak, benzerine yalnızca faşist devletlerde ya da polis devletlerinde rastlanabilecek şiddetle bastırılmaya çalışılmasından ve özgür olması gereken basının görüntü ve haberleri bilinçli olarak kamuoyundan gizlemeye çalışmasından ;aynı topraklarda uygarca yaşama hakkına sahip toplumun her kesimine duyduğumuz sorumlulukla rahatsız olduğumuzu basına ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

31.05.2013